Buscar
  • Roser Tordera

UNA VIDA AMB SENTIT


Trobar que la vida té sentit és important, molt important. De fet, costa d’imaginar que algú pugui ser feliç si no li troba sentit a la vida. Un cas excepcional va ser Albert Camus, escriptor i filòsof francès. Per ell la vida no tenia sentit, era absurda, però estava content i tenia il·lusió per la vida. Deia que s’havia de viure com si la vida tingués sentit. El més normal hauria estat, però, que caigués en una sensació de buit existencial.

Moltes persones tenen les necessitats bàsiques satisfetes, tenen una vivenda, una feina, una família... però se senten insatisfetes perquè els falta alguna cosa. El conjunt de la seva vida no té sentit, és buida. Aquesta falta de sentit de la vida és una font molt potent de malestar psicològic, i de vegades està en l’origen d’algunes problemàtiques com l’estrès, l’ansietat, la depressió o les obsessions. Sovint la persona no identifica clarament que pateix un buit existencial i intenta resoldre el malestar d’una manera totalment ineficaç. En aquests casos, buscar acompanyament d’un professional pot ser molt beneficiós. Es tracta d’identificar la dificultat per tolerar psicològicament el buit existencial i fer un camí per descobrir nous recursos per omplir aquest buit d’una forma sana. Una invitació a redescobrir-se un mateix.

#PsicoteràpiaIntegradoraHumanista

0 vistas

Roser Tordera · 690 66 39 57 · roser.tordera@gmail.com

© Consciència i Psicologia Integral. Tots els drets reservats