Buscar
  • Roser Tordera

LA TRISTESA


La tristesa és una de les emocions considerades bàsiques, present a totes les persones independentment de la cultura a la qual pertanyin.

Com qualsevol emoció, pot servir de guia per prendre consciència que alguna cosa està passant a dins nostre.

Quan la tristesa és saludable ens informa que hem perdut alguna cosa important per a nosaltres: una persona estimada que mor, una etapa de la vida que es tanca o una relació que s’acaba. Sentir tristesa vol dir adonar-se que una cosa que hi era ja no hi és, l’emoció guia l’experiència i li dóna sentit.

A més de la guia, el sentiment de tristesa també serveix per ajudar-nos a processar aquesta pèrdua i fer el camí de l’acceptació. Per exemple, quan una persona estimada mor, recordem moltes coses que vam viure amb ella. La tristesa ens permet rememorar aquests records per guardar-los al nostre cor.

Aquesta perspectiva de la tristesa és la que podem veure a la pel·lícula Inside Out (Del Revés), que pretén desterrar la idea que l’alegria és l’única emoció “bona” que tenim. Us recomano que l’aneu a veure, és apta per a grans i petits!


#Emocions #PsicoteràpiaIntegradoraHumanista

0 vistas

Roser Tordera · 690 66 39 57 · roser.tordera@gmail.com

© Consciència i Psicologia Integral. Tots els drets reservats